❀◕‿◕❀ sahabat setia ❀◕‿◕❀

✾◕‿◕✾ satu click satu ciuman ✾◕‿◕✾

21 February 2011

penantian spm satu penyiksaan!

mak andir menjahit seluar,
pak pandir berkain pelikat burok,
bile lah result spm nak kuar,
kalau tanak kuar pergilah menyorok!

urgh... TERTEKAN! STRESS! PRESSURE! (maksudnye semua sama je kan?okayy.) ..

bangge betol si RESULT SPM neh coz sjk kblkgn nie namenye semakin famous..wah wah! almaklumlah, skrg result STPM da kuar, tggu for colan colan SPM lak ..adeh! yg sodeyh nye, eden pon terlibat gak menunggu result SPM neh.. haish -.-'' makan dah tak basah, tidor da tak kenyang, mandi dah tak lena orang kate.. tak percaye? alamtnye tak panjang umo ler tuh :P sekarang bukan nak bebel pasal SPM, tapi aku nk bg tips reaksi cmne yg sesuai time trime result.. cmne ek?tehehe..

situasi 1: masuk dewan menunggu result
muka cuak! jangan buat la weh.. burok benorr.. 
hah! this one okayy.. just relax n calm down.. yg muslim tuh bnyk2 la berzikir.. hehee..

situasi 2: result telah diumumkan
ade yang menangis meraung.. mungkin gembira atau sodeyh result terokk..
seeloknye,, nanges biar cover cikett.. cam smiley ni hah, kan cun.. hehe..
kalau yg success dgn cemerlang tuh jangan segan silu tayang gigi putih korang!yg gg kuning, cover ciket -.-''

situasi 3:berdepan dengan rakan yang kurang success

tolong jgn gelak macam nie.. mmg korang akn makan penampar..

kalau macam nie, sah korang nak lidah korang kne potong buat laok masak lomak cili api, huhue..
org yg kurang success akn merendah diri n malu pd diri sendiri n pd kwn2.. bg motivasi kpd mereka.

situasi 4 : cara hadapi kekecewaan lps dpt result

tak perlu berkerot dahi smpai mcm ni n salahkan org lain... burokkk muka weh!
marah tak perlu tayang gg putih, wktu hepii jer okay.. hehe..
bersyukur je la dgn result yg diperoleh atas titik peloh korang... result spm bukan pengakhiran segalanya!


**okayy! itu antara tips berfaedah *yelah sgt! hahaa* yg boleh aku bg.. ehh.. i forget i things!look down:
nmpknye aku lupa yg aku pon slh seorang dr korang, colan SPM 2010! huhu..apelah nsb aku kan kan .. hmm?

**dah.. 2 je, tangan da penat menaip, bukan dapat gaji lebih pon -.-'' so.. just wanna says ..

GOOD LUCK TO ALL SPM CANDIDATE 2010!
P/S: RAMALAN SPM- RABU/KHAMIS NIE, 28 FEB, 14 MAC.. WAIT N C SAPE YG KENA!

4 comments:

ria said...

hehehe. . wish u luck dear. .:)

mottymot said...

same same la kite doakan result SPM dpt yg terbaek.

MIAMYRA said...

AMINN ! hehehe.

miera azzudin said...

gud luck spm...:)